Kiállítás és Design Milánóban

2014.09.29.

Hazatérve Milánóból, sok érdekes tapasztalattal és élménnyel gazdagodtam. Az kiállítás előtti napokban a városban található üzleteket, kiállítótermeket kutattuk fel. Utunk első megállója az INTERNI.

A gyakorlatban minden „brand” stílusa egy-egy filozófiát jelent, amelyek a szépség iránti igényt és az ezt létrehozó munka iránti szenvedélyt tükrözik. De ezen túlmenően az Interni stílusa valami egyénit nyújt: azoknak a nőknek és férfiaknak a személyes értékeit, akik ennek a vállalatnak a történetét alakították az elmúlt 80 évben. Az alapítók, beszerzők, dizájnerek, a munkakörülmények kialakításáért felelős technikusok bármikor, bármilyen téma kapcsán szívesen megosztják az esztétika iránti rajongásukat, a technológiai- és anyagismeretüket, és a hatékonyságukat, amikkel az ügymenetet és a megrendeléseket kezelik. Nem is szólva arról, hogy milyen szívesen fogadják azokat, akik az otthonukat, a környezetüket, a munkahelyüket szeretnék szebbé és otthonosabbá tenni.

http://www.internionline.it

Az INTERNI sok bútorterméket ölel körül. A kiállítási tárgyak között szerepelt:

 
 

 

www.antoniolupi.it

 

www.cattelanitalia.com/

 

http://www.flou.it

 

www.poliform.it/

 

http://www.poliform.it/varenna_en.html

 

Új színvilágok, anyagok, stílusok és a legújabb trendek kerültek a tudásköreinkbe. A következő napokban hangsúlyt helyeztünk a gótika, reneszánsz stílusú épületjegyek és a központban lévő modern, minimál stílusú belsőépítészeti jegyek között. 

 

A városnézés és a lakberendezési bútorboltok után már izgalommal vártuk a hétvégén megtartott HOMI kiállítást. A kiállítóterem bejárata és épülete már magával ragadó élményt nyújtott számunkra. 

 

A kiállítást a gyerek stílussal az ajándékok és események részlegével kezdtük.A gyerekszékektől kezdve a gyerekbútorokon át a kiegészítőket is beleszámítva hatalmas kínálat állt előttünk.Az olasz minőségi fajátékok, a zenedoboz, a táncoló babák és a kisvasút között minden gyerek órákig időzne. 

http://www.jabadabado.com

A gyerekrészlegről a divatrészlegen át a lakás szokásaihoz értünk, a hálószoba, nappali, wellness a külső tereket is beleszámítva a kertbe is kitekintettünk.

http://www.ivanoredaelli.it

Az anyagok minősége finom, testhez álló, s formai kialakításukhoz teljesen illeszkedik.

http://incantesimodesign.com

Nem csak a bútorok világában láthattunk újat, a kiegészítők sokasága, az órák legújabb design modelljei, az anyagok hatalmas választéka rengeteg új információval kedveskedett számunkra.

A tapéták világában a következő képek az idei trendet mutatják:

http://www.bbdistribuzione.it

www.estetikdecor.com

A bőr különböző megjelenéseit is láthatjuk.

A következő részletben egy olasz forgalmazót mutatok be, mely kiterjed, mind a fürdőszobára, lépcsőre, burkolatokra. 

http://www.freriebrignoli.it

Érdemes körbenézni a weboldalukon is, mert sok szép és hasznos ötlettel rendelkeznek!

S nem utolsó sorban, a kiállításon is részt vett a J-Line forgalmazó is! Megmutatva az idei kollekciót!

http://www.j-line.be

A kiállítás alatt sikerült anyagokat, mintákat beszerezni, ezeket a későbbiekben jelenítem meg, illetve a Facebook-os hivatkozás alatt megtalálhatjátok a következő napokban! Igyekszem, szintén ugyanide a Facebook-ra mégtöbb katalógust feltölteni a kiállításon láttottakról.

A legnagyobb újdonság számomra, hogy lassan már október valóban, de nyaralásunk alatt, kicsit részt vehettünk az olasz karácsonyi design világában! Erről hamarosan egy újabb beszámolót olvashattok, de egyenlőre élvezzük az ősz adta szépségeket, s Mindenkinek Design-ban gazdag napokat! Ne feledjük, Your Life...Your Design!